Tjenester

Smarthus? 

 

I begrepet smarthus omfatter en rekke elektriske installasjoner som skal bidra til å gi boligen lavere energiforbruk, bedre komfort, enklere betjening og et høyere sikkerhetsnivå. Dette ved hjelp av styringssystemer for bl.a. lys, ventilasjon, varme, brann og innbrudd. 

Alt i fra lys, solskjerming, ønsket effekt til elbil-lader avhengig av tidspunkt på døgnet, varme, lyd, garasjeport, dører, kamera kan styres enkelt via bryter/ fjernkontroller og/ eller via mobil og nettbrett. 

 

Smartstyringer tilpasser seg dine behov og vaner, ettersom hvordan du ønsker å styre strømmen i ditt hjem. Et smartere hjem gir deg økt komfort, effektivitet og økonomisk innsparing etter dine behov. 

 

  • Glemt å slå av lyset på vei ut? Da er det bare å skru av lyset via mobil.

  • Still inn ønsket tidspunkt for oppvekking, så slår radioen seg på, persienner går gradvis opp og nytraktet kaffe står klart på kjøkkenet etter at du er ferdig med dusjen.

  • Med ett fingertrykk kan du justere varmen opp, og dimme ned lyset i stua, kjøkkenet eller hele huset like enkelt, styre volum på tv/ radio/ musikkanlegg, åpne inngangsdør imens du er i soverommet i etasjen over.

  • Belysningen i hele huset kan stilles etter ønsket modus som f.eks. middag, selskap, nattmodus eller det som passer til stemningen.

Varmekabler 

 

Om du trenger varme på bad og/ eller andre rom i boligen, så ordner våre kompetente elektrikere alle typer varmekabler/ varmefolie, samtidig ønskelig styring til dette.

 

Vi leverer, installerer, måler og dokumenterer utførelse av varmeinstallasjon, ihht gjeldende forskrifter og satte krav fra leverandører.

 

Det er strenge krav til utførelse og dokumentasjon på legging av varmekabler. Dette er arbeid som kun skal utføres av registret el-installatør. Våre elektrikere har en lang erfaring i å legge varmekabler, trygt, sikkert og med full dokumentasjon. 

Trenger du provisorisk strømforsyning? 

 

Elektro-kloden leverer provstrøm/ bygge-strøm i Oslo, Akershus. 

Byggstrømsentraler leveres etter type behov og egner seg godt for anlegg i en byggeperiode, arrangementer eller konserter. Ideelt sett tar det ca. En uke fra bestilling til levering, men kan også ordnes på dagen ved hastesaker. 

 

Ta gjerne kontakt for nærmere priser. 

Husk å tenke el-sikkerhet!

 

Det er en rekke ting man kan gjøre for å få en tryggere hverdag i hjemmet sitt. Med tanke på brann kan du for eksempel unngå skjøteledninger og heller ikke lade løse gjenstander uten tilsyn. Andre sikkerhetstiltak kan være å installere seriekoblede røykvarslere, bytte til jordfeilautomater i sikringsskapet, overspenningsvern, komfyrvakt. Komfyren er nemlig hjemmets største brannkilde, og som i verste fall kan føre til store skader og kostnader.

Vi utfører komplette periodiske el-kontroll i bolig, noe som er anbefalt minst en gang på en 5.års periode. Husk at der er eier og bruker som er ansvarlige for at det elektriske anlegget vedlikeholdes ihht til gjeldene lov og forskrifter. 

Ved mindre el-sjekk, kan vi foreta en enkel og rimelig sjekk av ditt elektriske anlegg for å avdekke varmgang i kontaktpunkter, dårlige jordforbindelser, løse tilkoblinger, feil bruk av elektrisk utstyr og lignende.  

 

Ved el-kontroll av større næringsbygg, samt levering av interkontroll til bedrifter. Vil vi i samråd med driftsansvarlig sørge for gunstige løsninger for å sikre trygg, sikker og god drift i bedriften. Slik at forvaltning, drift og vedlikehold kan ivaretas ved hjelp av gode rutiner!

Hva er en komfyrvakt? 

En komfyrvakt overvåker kokeplatene og utløser en alarm hvis den oppdager fare for brann. Sensoren plasseres i nærheten av kokeplatene, og selve komfyrvakten er en det av det integrerte elektriske anlegget. Hvis alarmen går uten at det blir gjort tiltak, vil komfyrvakten automatisk kutte strømmen til komfyren ved indikasjon fra sensor.

 

Fra 2010 stilles det krav om at alle nye boliger skal ha installert komfyrvakt som bryter strømtilførselen når det er akutt fare for brann. Dette gjelder også ved nyere oppussing av kjøkken, og anbefales på det sterkeste.

Sikringsskap

Behov for nytt sikringsskap, tilknytningsskap, nye jordfeilautomater, overspenningsvern eller utvidelse av det elektriske anlegget? Ta kontakt, så finner vi sammen den best mulige løsningen som sikrer deres strømbehov.

EEP- Tavlevakt

Systemet er en brannsikring som detekterer og stopper branntilløp i elektriske anlegg før brann bryter ut. Detektoren som sitter i sikringsskapet, vil avdekke gasser som frigis fra utstyr og kabler før brann bryter ut. 

 

Systemet kan tilpasses etter behov i forhold til forvarsling og tidsforsinket utslagning av sensitivt utstyr. 

 

 

Sjekk på elektriske anlegg for privatkunder. Eier og brukers ansvar for ettersyn og vedlikehold av elektriske anlegg gjelder også for boliger

Elbil-lader 

 

Det er mange forskjellige varianter av ladestasjoner, og ulike størrelser som 16A/ 25A/ 32A. Sammen finner vi den mest gunstige lade-løsningen for din bil som dekker deres strømbehov.

 

Kontakt oss for nærmere avtale om befaring, prosjektering av mulige løsninger og pris. 

Elektrikere på dagen! 

 

Med dagens høyteknologiske og moderne løsninger går omtrent alt på strøm, og vi har full forståelse for at våre kunder er avhengige av strømmen sin til alle døgnets tider. Derfor har vi elektrikervakt 24/7, året rundt ved hastetilfeller! 

Elektrikervakt

For akutte situasjoner utenfor ordinær arbeidstid, ring vår vakttelefon.

Du får umiddelbar hjelp døgnet rundt, 365 dager i året. Egne priser gjelder.

Åpningstider

Ordinære åpningstider:

Man–fre kl 07:00–16:00

Utenfor normal arbeidstid tilbyr vi døgnvakt.

Kontakt oss

Sentralbord: 406 25 555

E-post: post@elektrokloden.no

Adresse:

Smalvollveien 58,

0667 Oslo, Norge